Nihonbashi, Value-enhancing

2010/9/2

Warm design to revive variation of old ones and new ones

-Major refurbishment for an office building which was built in 1984.

-Refurbishment completed in September 2008.


External Appearance, Before External Appearance, After

-Metal flat bars were installed around window frames to make window edges sharp.
-Vertical metal flat bars were also installed on spandrels to make solid image soft.

External Appearance st Night, Before External Appearance at Night, After

-Moderate lighting was installed to produce sophisticated facade at night.
-LED lightings were installed.

Facade Detail, Before Facade Detail, After

-Light fins were installed on the top of the building and sharp vertical line materials were added to the corner on the building to overcome a solid image.

Airlock, Before Airlock, After

-Ceiling design and lighting plan were reviewed by reusing existing floor and wall materials to create an image of a lighting gate.

Typical Floor Corridor, Before Typical Floor Corridor, After

-Dark brown carpet tiles were installed to tighten the space.
-Beige color border marbles were installed on the floor to create a high grade sense.

Typical Floor Office Door, Before Typical Floor Office Door, After

-Stainless Steel Framed doors were installed after taking existing doors out.

Car Park, Before Car Park, After

-All parts of floor, wall and ceiling including car park equipments were repainted.

This entry was posted in Works and Concept and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.